ONZE AANPAK

Onze aanpak

De naam is SPYNE is afgeleid van ‘spine’. Engels voor ruggengraat. Zoals de ruggengraat in het lichaam zorgt voor stabiliteit en bewegingsvrijheid, verzorgt SPYNE hetzelfde voor ondernemingen die willen groeien. Your backbone to realize growth.

SPYNE verstevigt hierbij de backbone voor de vier belangrijkste support disciplines binnen een onderneming:

  • Finance
  • Tax
  • HR
  • Legal & Compliance

Werkwijze

SPYNE ontzorgt binnen elke ontwikkelingsfase die een onderneming doormaakt. Ondersteuning zal zeker niet in alle fases even hard nodig zijn. Elk traject is maatwerk. Afhankelijk van het doel maken we afspraken over de werkwijze die het beste past. Het liefst zijn we daarbij zelf betrokken binnen de onderneming om de gewenste interne organisatie neer te zetten of verder te professionaliseren.

Intensieve aandacht

Is er intensieve aandacht nodig om bijvoorbeeld een tijdelijke versnelling te realiseren? Dan richten we ons full focus op het desbetreffende traject. Bijvoorbeeld bij ondersteuning tijdens een due dilligence fase voor financiering of overname.

Operationeel fundament

Een solide operationeel fundament begint met de juiste financiële inzichten. Er komt best wat bij kijken om de basis hiervoor goed, geautomatiseerd en robuust neer te zetten. Cruciaal om er zeker van te zijn dat deze data de groei nooit kunnen afremmen.

Optimalisatie
SPYNE kan niet alleen de financiële-, maar ook de fiscale optimalisatie geïntegreerd uitvoeren en praktisch implementeren. Dat maakt ons onderscheidend. Bovendien kunnen wij ondersteunen bij het selecteren, onderhandelen en implementeren van accounting software. Desgewenst ondersteunen we dit verder met passende automatisering.

Niet-financiële data
Tooling is belangrijk. Echter, voor latere groeifases is het misschien nog wel belangrijker om goed te kijken naar de juiste dataverrijking en het mogelijk maken van analyses tot op het diepste detail. Vanzelfsprekend is er hierbij veel aandacht voor financiële data. Uiteraard zal SPYNE bij implementatie, ook altijd relevante processen rondom niet-financiële data optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan HR-informatie, maar ook de – steeds belangrijker wordende – data rondom ESG.

Inzicht 

Op ieder moment toegang hebben tot de juiste financiële en niet-financiele informatie, is cruciaal voor het management en investeerders. Zo kunnen zij op elk moment de juiste keuzes maken en waardecreaties identificeren en realiseren.

SPYNE zorgt ervoor dat alle stakeholders continu worden voorzien van de juiste cijfers, overzichtelijke rapportages en periodieke dashboards. Daarnaast vinden waardecreatie niet alleen plaats op financieel gebied maar ook op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG). SPYNE ondersteunt in de inrichting van deze informatiestromen door gezamenlijk duidelijke en eenvoudige KPI’s op te stellen. Met deze aanpak zorgen wij voor een maximale focus op de groeipijlers van de onderneming.  

Strategisch advies

Ondernemers en investeerders kennen hun business vaak als geen ander. Het liefste zijn ze bezig met ondernemen en het laten groeien van de business. Het opstellen en verkopen van een solide businessplan met de juiste groeidoelstellingen, is vaak niet iets waar de primaire focus en prioriteit ligt.

Backbone
Ook als het gaat om strategie, het maken van plannen en het neerzetten van een futureproof visie is SPYNE er om maximaal te ontzorgen. Wij zijn erin gespecialiseerd om te bouwen aan een solide backbone, van waaruit duurzame strategische keuzes gemaakt kunnen worden. Wij ondersteunen bij het opstellen van plannen voor diverse trajecten, waaronder M&A of externe financieringen. Ook andere strategische trajecten zijn bij ons in goede handen. Hiermee zorgen wij ervoor dat ondernemingen kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn. 

MEER WETEN?

NEEM CONTACT OP